У Москві п’яний актор Єфремов влаштував ДТП на зустрічній смузі, загинула людина. Йому загрожує до 12 років тюрми

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Увечері 8 червня в центрі Москви російський актор Михайло Єфремов влаштував ДТП, в якій загинув чоловік. Експертиза показала, що актор за кермом перебував у стані алкогольного спʼяніння. Йому загрожує до 12 років тюрми.

Єфремов за кермом автомобіля Jeep Grand Cherokee на великій швидкості виїхав на зустрічну смугу, зіткнувся з автофургоном Lada і пошкодив ще кілька машин. Внаслідок аварії серйозно постраждав водій автофургона — 57-річний Сергій Захаров, який працював кур’єром інтернет-магазину, пише Mash. Його госпіталізували до лікарні у важкому стані.

Уранці 9 червня Baza і ТАСС повідомили, що водій автофургона Захаров помер у лікарні внаслідок отриманих травм.

Интерфакс пише з посиланням на власне джерело, що «чоловік отримав множинні поєднані травми голови і грудної клітини. Медики всю ніч боролися за його життя. Однак уранці у чоловіка відмовило серце, відновити серцевий ритм не вдалося».

Єфремова затримали на місці ДТП. Як показав медичний огляд, під час аварії він перебував у стані алкогольного спʼяніння. Baza пише, що експертиза виявила 2,1 проміле алкоголю, що відноситься до тяжкого ступеня спʼяніння.

Після смерті водія фургону кримінальну справу проти Єфремова перекваліфікували на більш тяжку статтю — п. а ч. 4 ст. 264 КК Росії — Порушення правил дорожнього руху, вчинене у стані спʼяніння, що призвело з необережності до смерті людини. Санкція статті передбачає від 5 до 12 років позбавлення волі.