Зеленський назвав трьох кандидатів на пост глави Міносвіти. Серед них — ректор ЧНТУ, якого звинуватили у плагіаті

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Зеленський назвав трьох кандидатів на пост глави Міносвіти. Серед них — ректор ЧНТУ, якого звинуватили у плагіаті

Соколовська Інна / УНІАН

Президент Володимир Зеленський розповів, що на посаду міністра освіти і науки претендують троє кандидатів, яких визначили під час його наради з ректорами вищих навчальних закладів.

Про це глава держави повідомив на зустрічі з журналістами у резиденції «Залісся», передає ТСН.

Зеленський розповів, що на крісло міністра претендує ректор Чернігівського технологічного університету Сергій Шкарлет, керівник Апарату Офісу Президента Олексій Дніпров та нардеп від «Слуги народу», голова комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак.

За словами президента, саме останньому, насамперед, пропонували посаду, однак «він поки не погоджується».

Зеленський також заявив, що має намір наступного тижня відвідати Чернігів, щоб зустрітися з Шкарлетом, повідомляє «Українська правда».

«У середу я поїду в Чернігів. Я збираюся прийти в університет, я хочу просто подивитись, як він виглядає, хочу поговорити зі студентами і зрозуміти, що це за людина», — розповів президент.

Зеленський також зазначив, що призначити Шкарлета йому радив ректор Хмельницького університету, попри те, що раніше Шкарлет був у обласному осередку Партії регіонів.

  • Посада міністра освіти залишається вакантною після 4 березня, коли уряд відправив у відставку Кабмін Олексія Гончарука. Ганна Новосад, яка була міністром освіти і науки в Кабміні Гончарука, відмовилася працювати в новому Кабміні. Наразі обов’язки міністра освіти і науки виконує Любомира Мандзій.
  • 2 червня президент зустрічався з ректорами українських університетів, щоб обговорити питання вищої освіти.
  • Найвірогіднішим кандидатом на посаду міністра освіти та науки є ректор Чернігівського національного технологічного університету Сергій Шкарлет. Про це «Бабелю» повідомило джерело, близьке до Міносвіти.
  • Колишній міністр освіти та науки Ганна Новосад звинуватила Шкарлета в плагіаті наукових робіт. За її словами, той сплагіатив тексти в інших авторів для трьох своїх наукових робіт. В інтерв’ю для «Голосу України» у 2012 році Шкарлет заявляв, що за плагіат необхідно вводити покарання для всіх учасників навчального процесу.