Було 170 грн, стало 13 600 грн. Рада збільшила штрафи за ігнорування або неналежну відповідь на запит депутатів

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Верховна Рада проголосувала в другому читанні та в цілому за законопроєкт № 3354, який збільшує штрафи за ненадання або неналежну відповідь на звернення (запит) народного депутата, Рахункової палати або її члена.

Законом посилюється відповідальність за невиконання посадовою особою вимог нардепа та депутата місцевої ради. Також введена відповідальність за створення перешкод у роботі нардепів і надання їм завідомо неправдивої інформації. Закон вносить зміни у статтю кодексу про адміністративні правопорушення.

Тепер за недотримання встановлених законом строків на дачу відповіді на звернення нардепа, зокрема ненадання інформації або неправдиві дані, посадовій (відповідальній) особі загрожує штраф від 5 950 до 8 500 гривень.

За недотримання вищезгаданого щодо запиту — від 8 500 грн до 13 600 грн.

За невиконання вимог Рахункової палати або її члена (створення перешкод, надання недостовірної чи неповної інформації, відмова від надання даних) — штраф від 3 400 до 5 100 гривень.

До ухвалення цього закону посадовим особам загрожував штраф у 170 гривень.

Закон також вносить зміни до Кримінального кодексу. За невиконання посадовою особою вимог нардепа, депутата місцевої ради, створення перешкод у їхній роботі, надання їм неправдивої інформації — штраф від 17 000 до 34 000 гривень.

За недотримання вищезгаданого щодо вимог комітетів Верховної Ради або слідчих комісій Ради — штраф від 34 000 до 51 000 гривень.