Google: Виборчі штаби Трампа і Байдена атакували хакери з Ірану та Китаю

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Google: Виборчі штаби Трампа і Байдена атакували хакери з Ірану та Китаю

Mark Wilson / Getty Images

У компанії Google повідомили про спроби хакерів втрутитися у роботу комп’ютерних систем передвиборчих штабів президента США Дональда Трампа та ймовірного кандидата у президенти — ексвіцепрезидента США Джо Байдена.

Про це заявив керівник відділу кібербезпеки Google Шейн Хантлі у Twitter.

Хантлі повідомив, хакерські атаки на штаб Трампа проводилися з Ірану, а на штаб Байдена — з Китаю. Він додав, що у хакерів може бути звʼязок з владою своїх країн.

У Google наголошують, що немає жодних ознак того, що хакери досягли успіху. Попри це, компанія повідомила про атаки правоохоронні органи.

Хантлі порадив виборчим штабам, як діяти у таких ситуаціях. Він радить покращити захист особистих акаунтів, наприклад, застосувати двофакторну аутентифікацію.

«Якщо ви працюєте над кампанією в цьому циклі виборів, ваші особисті облікові записи можуть бути зламані. Використовуйте кращий захист, який тільки зможете. Двофакторна аутентифікація або підвищений захист справді можуть змінити ситуацію», — наголосив Хантлі.

  • Президентські вибори у США відбудуться 3 листопада. Ймовірним кандидатом від Демократичної партії може стати Джо Байден. Він вважається головним суперником Дональда Трампа на майбутніх виборах.
  • Раніше Трамп звинуватив Китай у веденні кампанії з дезінформації, яка спрямована на підтримку його конкурента на виборах — Байдена.