Активісти від імені опосума подали в суд на лісозаготівельну компанію. І виграли справу

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:

Екоактивісти в Австралії подали позов до суду на лісозаготівельну компанію VicForests від імені опосума. І вони виграли справу.

Історію розповідає видання The Conversation.

У позові, який подали ще у 2017 році, стверджувалося, що компанія зруйнувала середовище проживання опосума Ледбітера, який перебуває під загрозою вимирання (у штаті нараховують близько 1 200 особин).

За так званими «регіональними лісовими угодами», лісозаготівельні роботи в Австралії звільняються від федеральних законів про довкілля.

«Це фактично ставить інтереси лісозаготівель вище інтересів тварин, які перебувають під загрозою зникнення. Рішення суду звужує ці винятки і дає можливість створити більш суворі закони про лісове господарство», — зазначають у повідомленні.

Суд встановив, що VicForests порушила низку аспектів «Кодексу правил для виробництва деревини» 2014 року. Крім того, компанія не проводила дослідження, щоб зрозуміти, як зберегти місця мешкання тварин, що перебувають під загрозою зникнення.

У підсумку суд визнав, що компанія порушила федеральний закон про довкілля, а її діяльність негативно впливає на два види тварин, які перебувають під загрозою зникнення.

Активісти вважають, що цей прецедент допоможе уряду штату і країні в цілому переосмислити всю лісопромислову галузь.