Грузія вимагатиме від мандрівників довідку про негативний тест на коронавірус

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:
Грузія вимагатиме від мандрівників довідку про негативний тест на коронавірус

Denis Arslanbekov / Unsplash

Мандрівники, які планують приїхати на відпочинок до Грузії, повинні мати із собою довідку про негативний ПЛР-тест на коронавірус.

Про це пише видання «Грузія-онлайн».

«У туристів, які в’їжджатимуть до Грузії, має бути актуальний результат ПЛР-тесту, інакше людину просто не впустять. Ми, звичайно, створимо можливість пройти швидкі ПЛР-тести і всередині країни, якщо у мандрівника його не буде, і якщо такі випадки не стануть масовими», — заявив премʼєр-міністр країни Георгій Гахарія.

Також він повідомив, що організовані туристичні групи зможуть вʼїхати на територію країни тільки з дотриманням цього правила. Вони будуть розміщуватися в «зелених зонах» — готельних комплексах, які отримають відповідний дозвіл від Міністерства охорони здоровʼя.

  • Грузія планує дозволити регулярні міжнародні рейси з 1 липня. Українські авіакомпанії вже звернулися до грузинської сторони із заявою про готовність відновити польоти.
  • Через пандемію коронавірусу Грузія закрила кордон для іноземців і припинила авіасполучення в усіх напрямках. Із 21 березня у країні ввели надзвичайний стан.
  • Влада Грузії вирішила не продовжувати надзвичайний стан і комендантську годину, запроваджені для боротьби з коронавірусом. Він діяв до 22 травня включно.