Депутат Соболєв попросив змінити слідчих та керівників розслідування вбивства його сина

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Депутат Соболєв попросив змінити слідчих та керівників розслідування вбивства його сина

Facebook / Вячеслав Соболев

Депутат Київської обласної ради Вʼячеслав Соболєв попросив Офіс генерального прокурора змінити групу слідчих і прокурорів у справі про вбивство його трирічного сина.

Про це Соболєв написав у Facebook.

Він стверджує, що самостійно значно просунувся у встановленні причетних до замаху на нього, однак ні група прокурорів-процесуальних керівників, ні слідчі «фактично не зрушили ні на крок».

За словами Соболєва, інформацію, яку він надає, слідчі ігнорують. «Досі не проведені поліграфи, на які згодні деякі фігуранти процесу, очні ставки і т. ін. Не забезпечена належним чином охорона моєї сімʼї. Не проведені в потрібному обсязі вкрай важливі слідчі дії», — написав він.

Соболєв попросив Офіс генпрокурора змінити процесуальних керівників у цьому провадженні і передати всі матеріали з департаменту по захисту інтересів дітей до підрозділу, який спеціалізується на супроводі розслідувань злочинів проти життя людини.

Крім цього депутат попросив керівництво Нацполіції змінити групу слідчих, «зокрема Сміха, Білоуса і Омельченка». А всі матеріали кримінального провадження передати в інший підрозділ Головного слідчого управління Нацполіції.

Також депутат попросив генпрокурора Ірину Венедіктову взяти цю справу під особистий контроль.