У Києві кількість хворих на коронавірус зросла до 2 793 осіб. За добу одужали більше людей, ніж захворіли

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:

Plastifikator x «Бабель»

У Києві кількість хворих на коронавірус зросла до 2 793 осіб. За добу зафіксували 54 нові випадки.

Про це на щоденному брифінгу заявив мер Києва Віталій Кличко.

За добу захворіли 17 чоловіків у віці від 18 до 76 років і 30 жінок віком від 21 до 78 років. Також захворіли дві дівчинки, яким 1 рік та 11 років і пʼять хлопчиків віком від 2 до 17 років.

До лікарень столиці госпіталізували 10 пацієнтів, інші лікуються вдома, під контролем медиків.

Інфекцію виявили у 11 медпрацівників. Всього в місті захворіли 403 медики. 17 з них лікуються в стаціонарах.

Другий день спостерігається позитивна динаміка у співвідношенні тих, хто вилікувався, і тих, хто захворів. У столиці за добу одужали 64 людини. Загалом коронавірус побороли 506 киян.

За час пандемії у Києві зафіксували 64 летальні випадки.

  • Із 23 травня в Києві розпочали другий етап послаблення карантину — відновив роботу наземний пасажирський транспорт. 25 травня запрацювало метро.
  • З 1 червня у Києві запрацюють заклади професійно-технічної та вищої освіти для випускників і абітурієнтів, відкриють спортзали та фітнес-центри, але без роботи басейнів, а також зони відпочинку, пляжі біля водойм. Крім того, знімуть обмеження на відвідування міських кладовищ. Рішення про відкриття ТРЦ ухвалять окремо.
  • Із 22 травня до 22 червня в Україні запровадили адаптивний карантин. Рішення про послаблення або посилення карантину будуть ухвалювати в кожному регіоні окремо.