Брат Пабло Ескобара зібрався судитись з Apple на $2,6 мільярда через «ненадійний» iPhone

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Брат відомого наркобарона Пабло Ескобара Роберто заявив, що його життя виявилося під загрозою через «ненадійні протоколи безпеки» на його смартфоні від Apple. Про це повідомляє The Next Web.

Відтак колумбієць вимагає від американської корпорації компенсацію в розмірі $2,6 мільярда через недостатню захищеність її продукції.

Згідно з позовною заявою, Роберто придбав iPhone X у квітні 2018 році. Тоді співробітник магазину Apple запевнив його, що це найбезпечніший телефон на ринку. Однак через приблизно рік Ескобар почав отримувати листи з погрозами від якогось Дієго, який стверджував, що роздобув його контактні дані через Facetime.

За словами Роберто, йому довелося змінити місце проживання і витратити багато грошей на посилення охорони, не кажучи вже про «сильне емоційне потрясіння», якого він зазнав через інцидент.

Тому Ескобар вимагає від компанії Apple:

  • $100 мільйонів за порушення умов контракту — смартфон виявився не такий безпечний, як його запевняли;
  • $500 мільйонів за введення в оману через недбалість — компанія нібито «порушила обовʼязок піклуватися» і не повідомила про уразливість FaceTime;
  • $2 мільярди за ненавмисне нанесення морального збитку.

Раніше повідомлялось, що Роберто Ескобар готує позов проти Ілона Маска за «крадіжку ідеї вогнемета масового використання».