«Дізналися із ЗМІ»: український поштовий сервіс МЕТА не погоджувався на співпрацю з Роскомнаглядом

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:
«Дізналися із ЗМІ»: український поштовий сервіс МЕТА не погоджувався на співпрацю з Роскомнаглядом

Unsplash / Jefferson Santos

Директор з маркетингу українського поштового сервісу МЕТА Олексій Чуксін заявив, що компанія не давала згоди на співпрацю із Роскомнаглядом.

Про це він повідомив у коментарі «24 каналу».

«Жодної інформації про користувачів ніяким іноземним організаціям ми ніколи не передавали і не плануємо», — заявив Чуксін.

Директор з маркетингу також додав, що у компанії дізнались про внесення сервісу до реєстру Роскомнагляду з повідомлень у ЗМІ. Кажуть, що у реєстрі розміщена загальнодоступна інформація про сервіс — доменне імʼя і контактна інформація.

Чуксін також додав, що МЕТА вже відправила запит до Роскомнагляду з вимогою видалити інформацію про сервіс з реєстру організаторів поширення інформації (ОПІ).

25 травня український безкоштовний сервіс електронної пошти META внесли до ОПІ. Реєстр зобовʼязаний «збирати, зберігати та надавати інформацію про дії користувачів на своєму ресурсі уповноваженим держорганам».

  • Крім того, ФСБ може зажадати всі контакти користувача з адресної книги, електронної пошти, дані про кількість і обсяг повідомлень, про всі авторизації через сторонні сервіси, про ведення особистого листування всередині інтернет-ресурсу.
  • За «законом Ярової», який набув чинності 1 липня 2018 року, учасник реєстру зобовʼязаний зберігати всі телефонні розмови, текстові повідомлення, зображення, аудіо, відео та іншу інформацію від 30 днів до пів року залежно від типу інформації. Крім того, реєстр зобовʼязаний передавати цю інформацію російським спецслужбам за їхнім запитом.