Кіберполіція викрила осіб, які створювали порноконтент за участі 8 малолітніх дітей

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:
Кіберполіція викрила осіб, які створювали порноконтент за участі 8 малолітніх дітей

Кіберполіція України

Кіберполіція викрила 4 осіб у різних регіонах України, які розбещували дітей та розповсюджували порноконтент.

Про це повідомляє пресслужба Кіберполіції.

Правоохоронці разом зі слідчими провели 54 обшуки в різних областях під час операції під умовною назвою «Павутина». Поліцейські вилучили близько 6 терабайт протиправного контенту.

Після проведених заходів поліцейські встановили 8 потерпілих віком від 7 до 14 років, які стали жертвами сексуальної експлуатації.

Зокрема, на Волині кіберполіцейські затримали чоловіка, який близько 3 років розбещував хлопчика 2004 року народження. Свої дії зловмисник знімав на мобільний телефон і розповсюджував створений контент на форумах у DarkNet.

Йому оголосили про підозру за двома статтями Кримінального кодексу — ст. 301 (ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних матеріалів) та ст. 153 (сексуальне насильство). Запобіжний захід – тримання під вартою.

У Вінницькій області викрили чоловіка, який розбещував власну малолітню дитину та знімав усе на камеру. Далі він розповсюджував такий контент у мережі Інтернет.

У Дніпропетровській області викрито зловмисника, який переховувався від харківських органів досудового розслідування. Чоловіка підозрюють у виготовленні та розповсюдженні порноконтенту з малолітніми дітьми.

Повідомляють, що він залучив до своєї діяльності двох жінок, які надавали власних дітей віком від 4 до 10 років для створення фото та відео сексуального характеру. Цих жінок затримали ще у грудні минулого року.

Чоловіку оголосили про підозру за двома статтями — ст. 152 (зґвалтування) та ст. 301 (ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів) та обрали запобіжний захід — тримання під вартою з правом внесення застави у сумі 161 тисяча гривень.

Крім того, правопорушення виявили на Чернігівщині — 28-річний мешканець міста Бахмач створював та розповсюджував в інтернеті порнографічні зображення за участі своєї родички, яка народилась у 2014 році.

До суду також направили обвинувальний акт стосовно 19-річного мешканця Києва. Його підозрюють в розміщенні порнографічних матеріалів за участю дітей на каналі в месенджері.