Кабмін звільнив голову Держгеокадастру Дениса Башлика. Той каже, що дізнався про це з інтернету

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Кабінет міністрів звільнив Дениса Башлика з посади голови Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру.

Відповідне розпорядження опубліковано на урядовому порталі.

«Звільнити Башлика Дениса Олександровича з посади голови Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру відповідно до частини першої статті 871 ЗУ «Про державну службу», — йдеться в розпорядженні від 25 травня.

Тимчасовим виконувачем обовʼязків голови призначили Юлію Мороз, яка була першим заступником Башлика.

Башлик згодом заявив, що дізнався про звільнення з інтернету та вважає його політичним рішенням. Про це він сказав у коментарі «Економічній правді».

«Якщо відверто, я дізнався про це з інтернету, учора ввечері. Зі мною ніхто не мав розмови. [...] Передумов не було, це суто політичне рішення. Відповідно до статті, за якою мене звільнили, це не звільнення фактично, а виведення поза штат із запропонуванням аналогічної посади протягом чотирьох місяців. Сказати, щоб якісь там претензії були до роботи — жодних не було», — заявив ексглава відомства.

Башлик зазначає, що наразі виведений поза штат і буде виконувати обов’язки за дорученнями нового керівника Держгеокадастру.

Башлик пропрацював на посаді пів року. Його призначили головою Держгеокадастру наприкінці листопада після відповідного конкурсу. До цього він був директором Департаменту міжнародного співробітництва та ринку земель у Держгеокадастрі.