У Києві за добу коронавірус виявили у ще 58 людей. Карантин зняли у двох монастирях

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
У Києві за добу коронавірус виявили у ще 58 людей. Карантин зняли у двох монастирях

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

У Києві кількість інфікованих коронавірусом за минулу добу збільшилася ще на 58 людей, серед них 16 медиків. Число підтверджених випадків захворювання станом на 26 травня зросло до 2 710.

Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко.

За минулу добу померла одна людина, одужали 33 людини.

За добу захворіли 24 жінки віком від 19 до 81 років, 29 чоловіків від 18 до 81 року, дві дівчинки віком 8 та 17 років і троє хлопчиків, яким 9, 15, 16 рокiв.

До лікарень столиці госпіталізували 12 пацієнтів. Інші лікуються на самоізоляції, під контролем лікарів.

За увесь час пандемії у столиці зафіксували 61 летальний випадок, одужали 393 людини.

Кличко повідомив, що карантин у Києві зняли у кількох монастирях. Крім Києво-Печерської лаври, знову відкрили Свято-Покровський та Іонівський монастирі. Загалом за час карантину там провели понад 1000 ПЛР-тестів. Перед відкриттям у монастирях зробили повну дезінфекцію.

  • Із 23 травня в Києві розпочали другий етап послаблення карантину — відновив роботу наземний пасажирський транспорт. 25 травня запрацювало метро.
  • З 1 червня у Києві запрацюють заклади професійно-технічної та вищої освіти для випускників і абітурієнтів, відкриють спортзали та фітнес-центри, але без роботи басейнів, зони відпочинку і пляжі біля водойм. Крім того, знімуть обмеження на відвідування міських кладовищ. Рішення про відкриття ТРЦ ухвалять окремо.
  • Із 22 травня до 22 червня в Україні запровадили адаптивний карантин. Рішення про послаблення або посилення карантину будуть ухвалювати в кожному регіоні окремо.