Суд закрив справу проти ексголови Держаудитслужби Гаврилової та зняв арешт з її майна

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Суд закрив справу проти ексголови Держаудитслужби Гаврилової та зняв арешт з її майна

Гонтар Володимир / УНИАН

Вищий антикорупційний суд закрив провадження стосовно ексголови Державної аудиторської служби Лідії Гаврилової, яку звинувачували в декларуванні недостовірної інформації.

Про це повідомляється на сторінці суду у Facebook

Справу закрили через завершення строків давності притягнення її до кримінальної відповідальності. Крім того, судді скасували накладений арешт на майно, яке перебуває у власності ексчиновниці. Їй також скасували запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання.

  • 30 вересня минулого року Кабінет міністрів звільнив Лідію Гаврилову з посади очільниці Державної аудиторської служби, а Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) направила її справу про недостовірне декларування до Вищого антикорупційного суду.
  • Підозру в декларуванні неправдивих даних Гаврилова отримала ще в січні 2018 року. За інформацією слідства, вона не внесла в декларації 2015—2017 років інформацію про купівлю квартири в Києві, позашляховика, меблів і техніки. Також вона не вказала майно свого чоловіка. При обшуку в Гаврилової знайшли золоті злитки та готівку в сумі $112,8 тис. та €8,5 тис.