Японія послабила надзвичайний стан у столиці. Уряд відзначає перемогу над пандемією

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Японія послабила надзвичайний стан у столиці. Уряд відзначає перемогу над пандемією

Kyodo News \ Getty Image

Японія послабить режим надзвичайного стану для Токіо та чотирьох інших префектур, у яких він діяв після скасування у більшості регіонів країни. На переконання прем’єр-міністра країни Сіндзо Абе, швидкі темпи взяття під контроль коронавірусу демонструють перевагу «японської моделі».

Про це повідомляє Reuters.

Надзвичайний стан послабили для більшості регіонів країни ще 14 травня, але уряд залишив під суворим наглядом Токіо та ще чотири префектури. За словами прем’єра Абе, обмежувальні заходи можуть повернути, якщо буде новий спалах інфекції.

Абе також зазначив, що Японії вдалося взяти пандемію під контроль всього за півтора місяці, що означає переваги японської моделі боротьби з коронавірусом.

Японія вийшла зі спалаху з більш ніж 16 тис. інфікованими та 839 померлими. Проте японська економіка — третя за величиною в світі — пережила рецесію. Популярність голови уряду Абе впала до найнижчого показника за останні роки.

Згідно з опитуваннями преси, всього Абе підтримує лише 29%. Його діяльність не схвалює близько 52% населення.

З послабленням обмежень у Токіо відкриються бібліотеки, музеї та ресторани. Наступний етап послаблень відкриє театри, кіно та ринки.

За останню добу у столиці зафіксували 8 нових випадків інфікування коронавірусом.