Апеляційний суд розблокував призначення нового директора «Центренерго», попри повідомлення про мінування будівлі

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:

Київський апеляційний суд скасував ухвалу, яка блокувала призначення нового директора компанії «Центренерго» — одного із найбільших підприємств електроенергетичної галузі. У день розгляду справи суд та Фонд державного майна отримували анонімні повідомлення про мінування будівель.

Про це написав голова Фонду держмайна Дмитро Сенниченко у Facebook.

«Коли в один день Шостий Апеляційний суд отримує повідомлення про мінування (а саме це відбулося сьогодні), і одночасно Фонд держмайна також отримує повідомлення про мінування, і всі співробітники Фонду вимушені евакуюватися з будівлі, такі історії уже не звучать смішно, і я розумію людей, які не готові працювати, буквально, на пороховій діжці», — написав Сенниченко.

Він повʼязує таку «активну терористичну діяльність» із процесом зміни керівництва державного підприємства «Центренерго». Сьогодні, 25 травня, суд мав розглянути апеляцію щодо зміни керівництва компанії.

Очільник фонду написав, що вдячний суддям Апеляційного суду, які продовжили працювати і прийняли рішення про розблокування призначення нового директора «Центренерго».

Сенниченко також повідомив про мінування будівлі Фонду держмайна.

«Особисто я вважаю, що така тактика ворогів свідчить про їхню слабкість і розуміння, що їхній час вичерпано. Вони знають, що їх час пройшов, і намагаються з останніх сил виграти хоча б пару місяців, або навіть тижнів», — додав він.

  • До цього Окружний адміністративний суд Києва заборонив Фонду державного майна змінювати дирекцію державної енергогенеруючої компанії «Центренерго».
  • Зміну керівництва визнали протиправною, оскільки призначати і звільняти топменеджмент компанії може лише наглядова рада.
  • 5 березня 2020 року Кабмін погодив призначення виконувачем обовʼязків генерального директора «Центренерго» Олександра Корчинського.