«Наглядова рада зарплати не встановлює». Лещенко розповів про гроші від компанії зі США та скорочення платні в УЗ

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
«Наглядова рада зарплати не встановлює». Лещенко розповів про гроші від компанії зі США та скорочення платні в УЗ

Гонтар Володимир / УНІАН

Колишній нардеп і чинний член наглядової ради «Укрзалізниці» Сергій Лещенко розповів про отримання 320 тисяч гривень від американської інвестиційної компанії.

Про це він повідомив в інтервʼю «Бабелю».

Він підтвердив, що наприкінці квітня отримав від американської інвестиційної компанії Eaton Vance Corp понад 320 тисяч гривень. Він пояснив, що кошти отримав за надання консалтингових послуг. «Це наші приватні відносини. Який консалтинг може бути — інформаційний», — додав Лещенко.

Також екснардеп підтвердив, що згідно із останніми рішеннями уряду, членам наглядових рад державних підприємств урізали зарплатню до 47 тисяч гривен. До зниження його платня становила приблизно 332 тисячі гривень на місяць.

«Спочатку про гроші. Наглядова рада сама собі зарплати не встановлює. Їх заснували законом, ухваленим за часів Порошенка, за який я, до речі, не голосував. Я вважаю несправедливим, що всі обговорюють мене, але не тих, хто був на цьому місці раніше. У певному сенсі це ціна моєї публічності», — поскаржився він.

Описуючи свої обовʼязки, Лещенко заявив, члени наглядової ради не борються з корупцією, а координують відповідні підрозділи всередині. «Наприклад, в УЗ є департамент безпеки. Це як спецслужба всередині держави, там працюють 200 осіб. Перезапуск всієї безпеки УЗ — один із наших топпріоритетів. Ми зараз затверджуємо нову структуру цього департаменту і прощаємося з корумпованими керівниками, які вже зайняли чергу, щоб відновлюватися на посадах через суди», — пояснив екснардеп.