Сінгапур вивів на війну з коронавірусом роботів. Нова розробка дезінфікує приміщення ультрафіолетом

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Сінгапур вивів на війну з коронавірусом роботів. Нова розробка дезінфікує приміщення ультрафіолетом

The Straits Times / Youtube

У Сінгапурі розробили робота, який дезінфікує громадські місця та приміщення за допомогою ультрафіолетового випромінювання. Ця методика має перевагу над рідкими дезінфектантами, оскільки здатна вбивати вірус навіть у повітрі.

Про це повідомляє Reuters.

Робота під назвою Sunburst UV Bot, який може працювати в небезпечних для людини місцях, випустила сінгапурська компанія PBA Group. Він являє собою самохідну колону з ультрафіолетовими лампами. Випромінювання, шкідливе для очей та шкіри, вимкнеться, щойно поряд з’явиться жива людина.

Робот заявлений розробниками як виконувач «небезпечної, похмурої та брудної» роботи, яка б негативно вплинула на живого дезінфектора через небезпеку зараження коронавірусом, шкідливе випромінювання та одноманітність задач.

Наразі розробку тестують вночі в торговому центрі Frasers Property Retail. Робот здатний самостійно заряджатися та виконувати дезінфекцію за заданим маршрутом.

Наразі модель, яка лише проходить випробування, коштує близько $50 тисяч. Якщо робот доведе свою ефективність, його здаватимуть в оренду за $2 тисячі на місяць.