У Чернівецьку область направили вертоліт Мі-8 для вивезення хворих на коронавірус

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
У Чернівецьку область направили вертоліт Мі-8 для вивезення хворих на коронавірус

МВС України / Facebook

У Чернівецьку область направили санітарний вертоліт Мі-8 для транспортування пацієнтів з коронавірусом в інші регіони у разі заповнення місцевих лікарень. Про це повідомили у пресслужбі Міністерства внутрішніх справ.

За один рейс вертоліт може перевозити 4—6 пацієнтів на відстань до 1 200 км.

«У Чернівецькій області на цілодобове чергування заступив санітарний вертоліт МВС для транспортування інфекційних хворих. […] Якщо ситуація загостриться, а лікарні будуть перенавантажені, область скористується цією перевагою», — наголосив глава МВС Арсен Аваков.

Вертоліт Мі-8 брав участь у миротворчих місіях ООН і востаннє працював у Республіці Малі. Його передали ДСНС на умовах безоплатного договору.

Вертоліт обладнаний ізоляційною капсулою BIO-BAG EBV-30/40, біозахисними комплектами, знезаражувальним душем, ізоляційною камерою і спеціальним модулем, у якому фіксується капсула в польоті.

21 травня у Чернівецьку область для вивчення ситуації з коронавірусом вилетіли три міністри: міністр охорони здоров’я Максим Степанов, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков і міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов.

Чернівецька область найбільше в Україні постраждала від коронавірусу. Станом на 21 травня з 19 706 хворих у країні — 2 842 випадки саме в цьому регіоні.

  • В Україні з 22 травня по 22 червня діятиме адаптивний карантин. Тобто рішення про його послаблення чи посилення буде ухвалюватись у кожному регіоні окремо.
  • Громадський транспорт почне поступово відновлювати роботу вже з 22 травня, але не в усіх регіонах одразу. Із 25 травня запрацює метро, з 1 червня — залізниця. При цьому обов’язкові вимоги безпеки незмінні — масковий режим, температурний скринінг працівників, постійна дезінфекція транспорту.