Після початку ослаблення карантинних обмежень Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів перевірила майже 10 тисяч закладів. Понад 7,5 тисячі з них повністю відповідають протиепідемічним вимогам.
Про це повідомляє Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства.
Cтаном на 19 травня, працівники Держпродспоживслужби перевірили 9,6 тисячі закладів. З них понад 7,6 тисячі відповідають вимогам, встановленим головним державним санітарним лікарем. Серед цих закладів:
- 3 852 обʼєкти торгівлі продовольчими товарами (магазини та супермаркети);
- 1 486 обʼєктів торгівлі непродовольчими товарами (магазини та супермаркети);
- 309 закладів громадського харчування (кафе та ресторани);
- 573 перукарні та салони краси;
- 1 419 інших об’єктів (аптеки, об’єкти водопостачання та водовідведення, обʼєкти транспорту тощо).
Крім того, в Україні запрацювали 748 продовольчих ринків — це майже 90% від всієї кількості.
- В Україні ввели адаптивний карантин з 22 травня до 22 червня. Відповідне рішення прийняв уряд на засіданні 20 травня.
- Громадський транспорт почне поступово відновлювати роботу вже з 22 травня, але не у всіх регіонах одразу. Поступово роботу транспорту будуть відновлювати у тих регіонах, в яких за останні сім днів на 100 тисяч населення налічується в середньому менше 12 нових випадків COVID-19.