Корпус «Титаніка» дозволили розкрити вперше за 108 років

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Корпус «Титаніка» дозволили розкрити вперше за 108 років

F.G.O. Stuart / Wikipedia

Уперше за 108 років з моменту катастрофи «Титаніка» суд у Вірджинії дозволив розкрити обшивку корабля. Про це повідомляє The Washington Post.

Суд дозволив експедицію, назвавши її «унікальною можливістю відновити артефакт, який внесе свій вклад у спадщину, що залишилася після втрати «Титаніка».

Дослідники планують дістати бездротовий телеграф Marconi, а також інші артефакти. Саме за допомгою цього телеграфу корабель передавав сигнал лиха. Також відомо, що на цей телеграф лайнер отримував повідомлення з попередженнями про айсберг від інших суден, які він проігнорував.

Компанія R.M.S. Titanic (RMST) повинна розробити фінансовий план і представити його на затвердження суду, що може бути складно через пандемію COVID-19. Вирушити в експедицію планують цього літа.

  • «Титанік» затонув у ніч проти 15 квітня 1912 року під час першого рейсу з Саутгемптону до Нью-Йорка. Він наштовхнувся на айсберг. У катастрофі загинули близько 1 500 осіб.
  • У 1985 році судно виявив американський дослідник Роберт Баллард на глибині 3 750 м, приблизно за 600 км від острова Ньюфаундленд.
  • Срібну флягу з «Титаніка» продали на аукціоні майже за $100 тисяч. Вона належала американській письменниці.