«Ви така молода і хочете, щоб люди виходили на протести?» Зеленський відповів журналістці видання Шарія

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
«Ви така молода і хочете, щоб люди виходили на протести?» Зеленський відповів журналістці видання Шарія

В'ячеслав Ратинський / УНІАН

Президент Володимир Зеленський на підсумковій пресконференції наголосив, що переворотів в Україні не треба.

Він сказав про це журналістці видання блогера Анатолія Шарія, яка запитала, чи той не боїться, що люди, які за нього голосували на виборах, можуть вийти на акції протесту.

«Для чого ви це говорите? Ви хочете, щоб люди виходили на акції протесту? Ви така молода людина, сонце вийшло, прекрасна погода. Ми раділи, що дощик сьогодні. Ми дощику радіємо не як романтиці, а тому що в нас посуха в усій Україні та в нас не буде врожаю. І тому, що в нас пожежі. […] А переворотів у країні не треба», — відповів Зеленський.

Президент наголосив, що в Україні ухвалено закон про імпічмент для того, щоб «зміна влади була в мирному процесі, щоб не гинули люди».

«Якщо людям не подобається влада, те, що роблю я і моя політика, я для цього ухвалив закон про імпічмент. І хотів, щоб його ухвалили, щоб ми стали цивілізованою країною. […] Я нічого не боюся. Тому що я нічого погано не роблю», — сказав Зеленський.

  • На пресконференцію Зеленського не акредитували низку ЗМІ — їм прийшла відмова через «карантинні заходи». При цьому видання блогера Анатолія Шарія і сайт «Страна» отримали акредитацію.
  • Речниця президента Юлія Мендель пояснила це карантинними обмеженнями. Вона заявила, що на конференцію відбирали найрейтинговіші ЗМІ та ті, що динамічно розвиваються.