Зеленський про справу Гандзюк: Ми знаємо, хто замовив. Вони сядуть за ґрати

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Президент Володимир Зеленський на підсумковій пресконференції заявив, що знає замовників вбивства активістки Катерини Гандзюк, і винні сядуть у вʼязницю, після «справедливого вердикту» суду.

«За мою каденцію люди, які вбили, посаджені. Є питання, хто замовив. У нас є відповіді — ми знаємо, хто замовив. Зараз цю справу повністю передали до суду. І суд, я впевнений, винесе справедливий вердикт, і замовники — не замовник, а замовники — сядуть за ґрати», — сказав він.

Президент також прокоментував справу вбивства журналіста Павла Шеремета.

«Справа Шеремета складна і неоднозначна [...]. Зараз відповідальний Арсен Аваков. Якщо суд доведе, що люди, які зараз є, вбивці — вони сядуть у вʼязницю. Якщо ні — нести відповідальність будуть ті, хто довів справу до суду з цими невинними людьми», — заявив Зеленський.

Він додав, що готовий особисто нести будь-яку відповідальність.

«Я готовий нести будь-яку відповідальність, але я не несу відповідальність за те, що йде слідство і люди є ймовірними вбивцями. Люди, які займаються слідством, несуть відповідальність». Зеленський каже, «хоч це не є моєю відповідальністю, я хочу, щоб вона була моєю [...] Я готовий нести відповідальність, якщо слідство було неправильним, якщо там були великі помилки. Я готовий робити серйозні кадрові висновки і без цього не обійдеться», — сказав Зеленський.

З приводу міністра МВС президент сказав, що Арсен Аваков має довести справу до кінця.

«Потужний він міністр — так. Складна у нас зараз ситуація? Вважаю, так. Але його сьогоднішня відповідальність — справа Шеремета, він почав цю справу, він повинен довести її до кінця», — зауважив Зеленський.