«Схеми»: Тимошенко пропустила засідання Ради 7 травня — попри карантин, вона відпочивала у спа-готелі на Львівщині

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
«Схеми»: Тимошенко пропустила засідання Ради 7 травня — попри карантин, вона відпочивала у спа-готелі на Львівщині

Гонтар Володимир / УНІАН

Лідерка «Батьківщини» Юлія Тимошенко замість участі в позачерговому засіданні Верховної Ради 7 травня перебувала в п’ятизірковому спа-готелі Edem Resort Medical & Spa на Львівщині.

Про це йдеться в розслідуванні програми «Схеми: корупція в деталях».

Як зазначають журналісти, заклад належить одному з головних «донорів» партії Ігорю Кривецькому. Окрім Тимошенко, також 7 травня журналістам програми вдалося зафіксувати поблизу курорту її однопартійця Сергія Власенка і власника готелю Кривецького.

Спа-готель продовжив працювати й під час карантину, а 10 травня, до виходу розслідування, заявив у Facebook, що журналісти «Схем» «намагаються потрапити на територію з метою виконання замовного матеріалу».

Крім того, в Edem Resort Medical & Spa додали, що працює не весь спа-готель, а лише медичний центр, який має відповідну ліцензію. Водночас заступник голови Львівської облдержадміністрації Тарас Грень у коментарі «Схемам» пояснив, що наявність ліцензії не знімає обмежень, які діють щодо роботи готелів під час карантину.

Сама Тимошенко не прокоментувала журналістам своє перебування у спа-готелі 7 травня. Сергій Власенко заявив, що не порушує карантину. «Принаймні наскільки я знаю, центр Edem — це медичний центр. Припустімо. Наскільки я знайомий із ситуацією… Я нічого не підтверджую і не спростовую», — заявив нардеп.

  • На початку травня Тимошенко задекларувала 148 345 441 грн доходу як компенсацію «шкоди, заподіяної політичними репресіями 2011—2014 років», отриману на стадії досудового врегулювання у США.
  • Пізніше газета The New York Times писала, що фірма Skadden заплатила понад $11 млн, щоб уникнути судового переслідування з боку Тимошенко за сприяння в її політичному переслідуванні за часів Януковича.