«Постанова є — грошей немає». Нардепи «Слуги народу» вимагають від уряду та МОЗ звіт про виплати медикам

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
«Постанова є — грошей немає». Нардепи «Слуги народу» вимагають від уряду та МОЗ звіт про виплати медикам

Низка нардепів від «Слуги народу» вимагають від Кабінету міністрів та міністра охорони здоровʼя Максима Степанова відзвітувати про виплату медикам 300%-х надбавок за боротьбу з коронавірусом.

Про це повідомляє у Facebook заступник голови фракції Євгенія Кравчук.

Вона нагадала, що 30 березня Верховна Рада ухвалила закон, який запроваджував доплату у розмірі 300% медичним працівникам, залученим до лікування пацієнтів з COVID-19. Після цього Кабінет міністрів постановою встановив ці доплати на період карантину.

«Постанова є, а грошей у багатьох випадках немає. Ми не можемо залишити це без уваги, тому звертаємося до премʼєр-міністра та міністра охорони здоровʼя за відповідями: скільки медичних працівників, які мали право отримати 300% доплату за березень (в розрізі областей)? Скільки з них отримали доплату за березень станом на 15 травня? Яка ситуація за квітень?» — цікавляться нардепи.

Також, за словами нардепів, необхідно розібратися з тим, чому рішення про 300%-ву доплату застосовується з 1 квітня, а не з 1 березня та чому це рішення ухвалили з запізненням.

  • 16 травня Степанов заявив, що надбавки за березень лікарям, які борються з коронавірусом, виплатили вже у 14 регіонах України.
  • Міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов заявив, що гроші на доплати медикам деякі регіони витратили на закупівлю медобладнання.