Венеціанська комісія розгляне проєкт закону про всеукраїнський референдум

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Венеційська комісія розгляне запит України щодо розгляду проєкту закону про всеукраїнський референдум. Про це повідомили на сайті комісії.

Запит на розгляд проєкту подав голова Верховної Ради.

«13 травня голова Верховної Ради України надіслав запит на висновок Венеційської комісії щодо проєкту Закону України «Про всеукраїнський референдум», — йдеться у повідомленні.

Коли оголосять висновок — комісія не повідомляє.

Про що йдеться?

У Верховній Раді проєкт закону «Про всеукраїнський референдум» поки не зареєстрований.Найімовірніше, Рада хоче дочекатися висновку Венеціанської комісії.

4 березня березня інформаційне управління апарату Ради винесло на громадське обговорення проєкт закону. У Раді наголошували, що це перший законопроєкт у сфері народовладдя та прямої демократії, схвалений учасниками робочої групи з розробки відповідних законопроєктів. Громадське обговорення мало тривати до 18 березня включно.

16 травня спікер Дмитро Разумков повідомив, що парламент може розглянути закон про всеукраїнський референдум «за декілька тижнів».

Ще у січні перший заступник голови Ради Руслан Стефанчук повідомляв, що у парламенті підготували законопроєкт про всеукраїнський референдум, але його треба доопрацювати.