Метро в Києві готове до відновлення роботи. Що робити з проїзними на березень і квітень?

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:
Метро в Києві готове до відновлення роботи. Що робити з проїзними на березень і квітень?

Viktor Forgacs / Unsplash

Комунальне підприємство «Київський метрополітен» готове до відновлення роботи. У відомстві пояснили, що робити з проїзними на березень і квітень.

Про це написали «Українські Новини».

Заступник начальника метрополітену Наталія Макогон повідомила, що підприємство чекає, коли Кабмін ухвалить відповідне рішення.

Вона уточнила, що «Київський метрополітен» не припиняв свою роботу. Були зупинені тільки пасажирські перевезення, а підприємство продовжувало здійснювати ремонтні роботи й обслуговувати інфраструктуру.

«Зараз відпрацьовується юридичний механізм щодо компенсації тим, у кого були проїзні на березень або квітень», — додала Макогон.

За її словами, питання з компенсаціями вирішать до відновлення роботи метро.

«Ті, у кого зелені картки, зможуть використовувати свої поїздки. Ті, хто має жетони, зможуть використовувати їх ще деякий час», — пояснила Макогон.

  • Київський метрополітен закрили 17 березня у звʼязку з карантином. Раніше премʼєр-міністр Денис Шмигаль розповів, що метрополітен відкриватимуть у два етапи. Спочатку — для окремих категорій населення. Планувалося, що метро запрацює у звичайному режимі на четвертому етапі виходу з карантину.
  • Мер Києва Віталій Кличко звернувся до Кабміну з проханням відновити роботу метро з 25 травня. Однак міністр інфраструктури Владислав Криклій проти такого рішення. Він сказав, що «відкрити [метро] з обмеженнями доволі важко».