Команди української Премʼєр-ліги визначили дату відновлення чемпіонату

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Команди української Премʼєр-ліги визначили дату відновлення чемпіонату

Футбольний сезон в Україні може відновитися 30 травня.

Про це повідомляє пресслужба футбольного клубу «Динамо» (Київ).

Таке рішення ухвалило керівництво української Премʼєр-ліги. До кінця змагань командам необхідно зіграти 9 турів. Усі матчі відбудуться без глядачів.

За даними Tribuna.com, команди домовилися відновити сезон, якщо Кабінет міністрів надасть відповідний дозвіл. Очікується, що сезон у Премʼєр-лізі завершиться 19 липня. Крім того, команди вирішили не продовжувати турнір серед футболістів віком до 19 та 21 року. У турнірі U-19 на час зупинки лідирувала команда «Динамо», в U-21 — молодіжна команда «Шахтаря».

Після 23 турів в УПЛ лідирує «Шахтар» із 59 очками. Друге місце ділять «Зоря» та «Динамо», які мають по 46 очок. На три очки менше — у «Десни». Пониження в класі цього року загрожує львівським «Карпатам». Вони на останньому місці з 14 очками.

  • У Німеччині вже у травні поновиться чемпіонат країни з футболу, який перервали в березні через пандемію коронавірусу.
  • Із пʼяти провідних європейських футбольних чемпіонатів лише Німеччина і Франція ухвалили рішення про формат поточного сезону. У Лізі 1 раніше завершили першість достроково, оголосивши паризький ПСЖ чемпіоном. В Італії, Іспанії, Англії поки немає фінального рішення про поновлення чи скасування сезону.