«Укрзалізниця» відновить приміські перевезення у два етапи. Спочатку запустять 745 поїздів

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Компанія «Укрзалізниця» відновить приміське сполучення у два етапи. Потяги почнуть курсувати у дві черги — на першому етапі запустять 745 приміських поїздів для підвезення громадян до роботи у години пік, на другому — 571 поїзд (повний запуск залізничного руху).

У пресслужбі УЗ не повідомили, коли саме і на яких напрямках відновлять рух на першому етапі.

Зараз все обладнання і рухомий склад проходять технічний огляд (плановий ремонт), а працівникам УЗ закуповують засоби індивідуального захисту.

При цьому в компанії підкреслюють збитковість приміського перевезення, оскільки місцеві бюджети систематично не компенсують поїздки пільгових категорій громадян. За даними фахівців «Укрзалізниці», на першому етапі компанія недоотримає 279,5 млн грн, на другому — 224,5 млн грн.

  • Приміські перевезення були зупинені у звʼязку з карантинними заходами. Курсували тільки спецрейси для медиків і задіяних у роботі критичної інфраструктури осіб.
  • 8 травня виконуючий обовʼязки глави компанії Іван Юрик повідомив, що зарплати всіх топменеджерів УЗ знизили на 25%. Заходи були вжиті для оптимізації витрат компанії на період карантину.