«Проект»: У Росії майже 400 військових захворіли на COVID-19 після репетиції параду Перемоги

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Мінімум 376 осіб (курсанти, офіцери, неповнолітні) захворіли коронавірусом після репетиції параду до Дня Перемоги на підмосковному полігоні Алабіно.

Про це повідомляє видання «Проект» із посиланням на самих курсантів, військових та їхніх родичів.

Репетиції проходили три рази на тиждень із 25 березня до 16 квітня, коли в Москві та Підмосковʼї вже запровадили карантин. Підготовку припинили після відкладення параду президентом Володимиром Путіним.

Очікували, що в параді візьмуть участь близько 15 тисяч людей, але скільки осіб були задіяні в репетиціях, точно невідомо. За планом, у них мали брати участь 42 підрозділи з 17 регіонів, оркестр Міноборони та Росгвардії, напіввоєнізований рух «Юнармия» та козаки.

За даними видання, погане самопочуття і підвищення температури в курсантів та військових почали виявляти ще під час репетицій. Зрештою коронавірус підтвердили як мінімум у шести військових частинах, інститутах та училищах.

Серед них — Суворовське училище в Твері (захворіло 90 курсантів і 16 офіцерів), Нахімовське військово-морське училище (100 курсантів і 20 офіцерів), Військово-музичне училище імені Халілова в Москві (50 курсантів), Університет Міноборони в Москві (близько 100 осіб), 154-й комендантський Преображенський полк у Москві (кількість невідома), Військово-повітряна академія імені Жуковського і Гагаріна у Воронежі кількість невідома, родичі кажуть про «масове зараження»).

  • Троє членів уряду Росії інфіковані коронавірусом. Заразився премʼєр-міністр Мішустін, потім стало відомо про інфікування міністра будівництва Якушева та міністра культури Любимової.
  • Станом на 11 травня в Росії за добу виявили 11 656 випадків коронавірусу. Загальна кількість зареєстрованих випадків захворювання досягла 221 344. Росія вийшла на третє місце за кількістю хворих.