Уряд звільнив мовного омбудсмена Монахову

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Уряд звільнив мовного омбудсмена Монахову

Facebook / Міністерство культури, молоді та спорту України

Кабінет міністрів звільнив урядову уповноважену із захисту державної мови Тетяну Монахову.

Про це йдеться у відповідній постанові.

Наприкінці квітня Монахова оголосила про відставку. Вона пояснила, що звільняється, оскільки уряд так і не створив секретаріат мовного омбудсмена. Також Монахова зізналася, що пів року не отримувала зарплатню. Вона зазначила, що тільки після створення секретаріату Казначейство виділяє фінансування, формується штатний розклад і починається нарахування зарплатні.

Також Монахова пояснила, що не мала жодних пільг і зверталася до представників Офісу президента, проте її звернення ігнорували. Також їй не вдалося потрапити до президента Володимира Зеленського.

Хто така Монахова?

Тетяна Монахова — доктор філологічних наук, доцент, завідувач кафедри журналістики Чорноморського національного університету імені Петра Могили.

Монаховій 39 років. Вищу освіту здобувала в Миколаївському педагогічному університеті імені Сухомлинського (спеціальність — учитель української мови та літератури й англійської мови та зарубіжної літератури).

Докторську дисертацію захистила у 2015 році (тема — «Сучасні стратегії текстотворення в українській мові»).

Авторка монографії «Народництво, модернізм і постмодернізм у лінгвістиці», авторка посібників «Дискурсивна риторика», «Українська діалектологія», «Культура української мови». Видається в Миколаєві.