На карантині люди стали частіше дивитися порно. Це несе загрозу кібербезпеці компаній

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Через карантин люди в усьому світі стали частіше дивитися порно з компʼютерів, які вони використовують для віддаленої роботи. Експерти з кібербезпеки кажуть, що це несе ризики для компаній та бізнесу, оскільки через поганий захист домашніх мереж велика ймовірність зазнати атаки шкідливих програм і хакерів.

Про це пише Business Insider.

У квітні Лабораторія Касперського провела опитування 6 тисяч людей з усього світу про умови роботи з дому. 68% сказали, що використовують свої особисті ПК, 21% — що працюють з компʼютерів, наданих роботодавцями. Трохи більше половини опитаних (51%) зізналися, що стали частіше дивитися контент для дорослих на тому ж пристрої, який використовували для роботи.

За результатами даних, фахівці закликали компанії знайти баланс між зручністю користувача, бізнес-необхідністю і безпекою. Вони порадили встановити чіткі стандарти для сайтів, додатків і месенджерів, які співробітники можуть використовувати на робочих пристроях.

Репутація порносайтів як «розсадника» вірусів, однак, зазнає критики. Фахівці американського виробника мережевого устаткування Cisco не заперечують, що подібні сайти несуть небезпеку для кіберзахисту, але запевняють, що вони вже давно перестали бути найнебезпечнішими місцями в інтернеті. Згідно з їхніми дослідженнями, ризики підхопити віруси через рекламу і посилання на комерційних, а також медійних сайтах значно виросли. Також стали більш популярними атаки хакерів через електронні пошти.