Пункти пропуску через кордон «Рава-Руська» та «Скадовський морський порт» відновлять роботу

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:
Пункти пропуску через кордон «Рава-Руська» та «Скадовський морський порт» відновлять роботу

Markus Spiske / Unsplash

Кабінет міністрів прийняв рішення відкрити пункти пропуску через кордон «Рава-Руська» для автомобільного сполучення та «Скадовський морський торговельний порт» для морського сполучення.

Відповідне рішення опублікувала пресслужба Кабміну.

«Ще вчора [...] ми перебували з загальною робочою поїздкою в Херсонській області, в ході якої, зокрема, відвідали Скадовський морський порт. Сьогодні вже є рішення — і це рішення одноголосне. Пункти пропуску [...] відновлюють свою роботу», — прокоментував міністр інфраструктури Владислав Криклій.

У повідомленні уточнюють, що Скадовський морський торговельний порт — єдиний український порт, який не працює для перевалки міжнародних вантажів, а «його відновлення вкрай важливе для збільшення вантажопотоку».

Відновлення роботи пункту пропуску «Рава-Руська» для автомобільного сполучення з Польщею значно зменшить завантаження на КПП «Ягодин» та «Краковець». Це також зменшить скупчення вантажного транспорту на кордоні.

  • Після рішення Кабміну про введення карантину було призупинено всі авіасполучення. Громадян України закликали повернутися до 17 березня.
  • З 7 квітня кордон України з сусідніми країнами можна було перетнути на власному транспорті лише у 19 пунктах пропуску, до тих пір їх було 40. Пізніше закрили ще 10 пунктів.