Венедіктова змінила склад комісії, що атестує прокурорів

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:
Венедіктова змінила склад комісії, що атестує прокурорів

Facebook / Irina Venediktova

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова видала наказ, яким змінила склад учасників комісії, що здійснює атестацію прокурорів. Тепер до комісії не будуть входити представники міжнародних партнерів і громадськості

Про це повідомляє Центр протидії корупції.

Комісія з добору керівного складу органів прокуратури складається з 6 осіб. ІЗ них 4 прокурори та 2 представники вищих навчальних закладів. Раніше до цієї комісії входили 3 представники прокуратури і 3 експерти, яких призначали міжнародні організації.

«Ці зміни повністю знищують довіру до кадрових призначень в Офісі генерального прокурора. Нагадаю, що аналогічним чином відбулися дві «реформи» прокуратури за минулої влади. Більшість у кадрових комісіях тоді теж була у представників прокуратури», — прокоментував зміни голова правління Центру протидії корупції Віталій Шабунін.

За словами експертів Центру протидії корупції, деякі пункти наказу суперечать закону «Про прокуратуру». Наприклад, комісія може схвалити кандидата на будь-яку адміністративну посаду один раз, а подальші такі призначення відбуватимуться вже без її участі.