Французький легіон: податися на службу можна онлайн

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:

Французький іноземний легіон почав прийом попередніх онлайн-заявок від охочих поступити на службу. Таке рішення ухвалили у звʼязку з епідемією коронавірусу.

Така інформація є на офіційному сайті Французького легіону.

Там зазначено, що рішення щодо анкет кандидатів будуть ухвалювати після завершення карантину. Заявки приймають з 11 травня.

Французький іноземний легіон — військове формування, засноване у ХІХ столітті, яке бере участь у бойових діях за межами Франції і приймає на службу іноземців.

На службу можуть потрапити чоловіки віком від 17 до 40 років. Кандидати мають пройти жорстке тестування психологічного і фізичного стану, а також довести мотивацію служити Франції.

Перший контракт укладають на 5 років. За бажанням легіонер може змінити своє імʼя, прізвище, імена батьків, дату і місце народження. Після 3 років служби легіонер може клопотати про надання французького громадянства.

Французький легіон підпорядковується президенту Франції і входить до складу Сухопутних військ Збройних сил Франції. Він складається з 11 полків, загалом на службі в легіоні близько 9 тисяч військових.