Справа Гандзюк: суд заарештував банківські рахунки Киви

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Справа Гандзюк: суд заарештував банківські рахунки Киви

УНІАН

Дніпровський райвідділ Державної виконавчої служби за рішенням Соломʼянського суду Києва арештував банківські рахунки народного депутата Іллі Киви, щоб стягнути судовий збір у розмірі 1 409,60 гривень. Про це повідомляють адвокати з юридичної компанії «Міллер».

Судовий збір стягнули на користь батька Катерини Гандзюк Віктора.

Що сталось?

2 жовтня 2018 року в ефірі телеканалу «Еспресо. TV» Кива заявив: «Я знаю, що Гандзюк сиділа на розкраданні міського бюджету». Після цього батько Катерини Гандзюк звернувся до суду, аби захистити честь і гідність доньки.

26 червня 2019 року Солом’янський суд Києва задовольнив позов Віктора Гандзюка до Іллі Киви та ТОВ «Голдберрі». Своїм рішення суд визнав недостовірними слова Киви про Гандзюк і зобовʼязав його їх спростувати: Кива має заявити в ефірі «Еспресо. TV» про те, що поширена інформація про Гандзюк не відповідає дійсності.

Також суд зобовʼязав стягнути з Киви на користь Віктора Гандзюка судовий збір у розмірі 1 409,60 грн.

Якщо Кива не виконає іншу частину рішення суду — не спростує свої слова про Гандзюк — проти нього можуть почати кримінальне провадження за ст. 382 КК України.

  • 27 квітня 2020 року СБУ і Генпрокуратура оголосили, що розслідування проти голови Херсонської обласної ради Владислава Мангера й Олексія Левіна у справі про вбивство Гандзюк завершено.