В «Епіцентрі» продають маски, які привезли літаком «Мрія». У ОП заявили, що частина вантажу була для продажу

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко пояснив, яким чином в мережі «Епіцентр» опинилися медичні маски, які були доставлені з Китаю літаком «Мрія». За його словами, вантаж із самого початку був поділений на гуманітарний і комерційний, за який заплатили компанії.

Про це Тимошенко розповів у коментарі «Українській правді».

«Все дуже просто, як і говорив президент, цей літак оплачувався не із державного бюджету. Він оплачувався комерційними структурами. Тому на цьому літаку, знову ж таки, як говорив президент, був як гуманітарний вантаж, так і комерційний, який везли для продажу», — сказав Тимошенко.

Він додав, що гуманітарний вантаж везли для потреб лікарень та інших установ, які цього потребували.

Що сталося?

Раніше «Українська правда» опублікувала лист на бланку нардепа і співвласника «Епіцентру» Олександра Гереги. Лист було адресовано меру Києва Віталію Кличку, в ньому пропонувалося закупити маски з «Мрії» в його торговельній мережі. Кілька депутатів Ради повідомили УП, що отримували такі ж листи.

  • 23 квітня транспортник «Мрія» доставив в Україну медвантаж з Китаю. Його зустрічав президент Володимир Зеленський. Борт привіз 12 млн медичних масок, понад 260 тисяч захисних окулярів (їх направлять в лікарні і аптеки), а також понад 100 тисяч костюмів 5 рівня захисту.