Раді запропонували ввести кримінальну відповідальність за пропаганду ідей чайлдфрі

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Раді запропонували ввести кримінальну відповідальність за пропаганду ідей чайлдфрі

Edi Libedinsky / Unsplash

Верховній Раді запропонували встановити кримінальну відповідальність за пропаганду відмови від народження дітей (чайлдфрі) і «злочини проти інституту сімʼї».

Про це повідомляється на сайті парламенту.

Документ вніс нардеп від «Опозиційного блоку — За життя» Олег Волошин. Він, зокрема, пропонує включити до Кримінального кодексу нову статтю про публічні заклики або пропаганду відмови від народження дітей, руйнування інституту сімʼї, позашлюбних і «протиприродних статевих відносин» та розпусти.

За публічні заклики до цього Волошин пропонує встановити штраф від 200 до 500 неоподатковуваних мінімумів (3,4 тис. — 8,5 тис. гривень) або позбавлення волі строком до 5 років. Якщо пропагандою і публічними закликами займалася службова особа, нардеп пропонує карати її штрафом у 8,5 тис. — 17 тис. гривень або позбавленням волі від 2 до 5 років.

У пояснювальній записці нардеп зазначив, що демографічна ситуація в Україні стала критичною, тому держава повинна вжити рішучих заходів. Серед загроз демографії Волошин назвав поширення ідей чайлдфрі, пропаганду руйнування інститутів сімʼї, позашлюбних і «протиприродних статевих відносин», а також розпусти.