Twitter буде банити користувачів за поширення неправдивих повідомлень про 5G

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:

Компанія Twitter буде видаляти повідомлення про те, що технологія мобільного звʼязку 5G спричинює коронавірус, за поширення паніки.

Про це пише Forbes.

Команда соціальної мережі заявила, що повідомлення із закликами знищувати вежі стільникового звʼязку 5G порушують оновлену політику Twitter, тому будуть видалені.

Крім того, соціальна мережа видалить твіти, які спричинюють «масову паніку». Йдеться про повідомлення про постачання продовольчих товарів і заклики масово скуповувати товари в продуктових магазинах.

Тим не менш, команда соціальної мережі не стверджує, що неправдиву інформацію про коронавірус повністю видалять.

«Ми вже говорили раніше, що не будемо вживати заходів через кожен твіт, який містить неповну чи суперечливу інформацію про COVID-19», — сказав представник Twitter в інтервʼю TechCrunch.

Що сталося до цього?

В кінці березня в соцмережах почали поширювати інформацію про те, що новий коронавірус виник в Ухані через те, що там нещодавно запустили 5G. Тепер вірус, ймовірно, пошириться в інших містах, які теж використовують стільниковий звʼязок пʼятого покоління. Британська влада перевірила технологію і зафіксувала, що рівень електромагнітного випромінювання 5G значно нижчий за міжнародні нормативи.