Лідери світового чоловічого тенісу створять фонд допомоги своїм менш успішним колегам

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Лідери світового рейтингу чоловічого тенісу вирішили створити фонд допомоги іншим професійним тенісистам, які страждають через скасування змагань в наслідок сплаху коронавірусу.

Про це пише LʼEquipe.

Перша ракетка світу Новак Джокович, обговоривши ідею разом з Роджером Федерером та Рафаелем Надалем, запропонував першій сотні світового рейтингу створити фонд допомоги. Згідно з його пропозицією, кращі сто гравців у одиночному розряді та кращі двадцять у парному повинні внести від $5 тис. до $30 тис. за прогресивною шкалою. Це дозволить зібрати для фонду близько $4,5 млн.

Кошти розподілять між гравцями, які розташувалися у світовому рейтингу нижче 250-го рядка. Вони отримають по $10 тисяч. Джокович пояснив своє рішення тим, що перші 250 місць рейтингу цього року брали участь у Australian Open, «що гарантує їм гідну суму грошей».

  • Організатори тенісного турніру Великого шлему «Вімблдон» оголосили про скасування змагань у 2020 році через спалах коронавірусу.
  • Корти US Open переобладнали під тимчасовий госпіталь. На закритих кортах тенісного центру, де проходить Відкритий чемпіонат США, облаштували місця для хворих (встановили 350 ліжок), а на оновленій арені імені Луї Армстронга організували буфет, який зможе видавати 25 тис. порцій їжі.