ВООЗ: У світі розробляється 70 вакцин від коронавірусу. Але до випробувань дійшли тільки три

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

У всьому світі розробляється 70 вакцин від коронавірусу, але до клінічних випробувань дійшли тільки три, пише Bloomberg.

Далі за всіх у дослідженнях просунулася експериментальна вакцина, розроблена зареєстрованою в Гонконзі компанією CanSino Biologics Inc. і Пекінським інститутом біотехнологій. Двома іншими є вакцини, розроблені американськими фармацевтами Moderna Inc. та Inovio Pharmaceuticals Inc.

Видання зазначає, що розробка вакцин відбувається з безпрецедентною швидкістю, оскільки малоймовірно, що інфекцію можна ліквідувати тільки за допомогою карантину. Фармацевтична промисловість сподівається скоротити час, необхідний для випуску вакцини на ринок зі звичних 10-15 років — до одного року.

  • Спалах коронавірусу SARS-CoV-2 помітили в Китаї в грудні. Вакцини і визнаного ВООЗ лікування поки немає. Станом на 13 квітня у світі зафіксували 1 854 464 випадків зараження, 114 331 осіб померли.
  • Президент Володимир Зеленський обіцяє тому, хто винайде вакцину або ліки від коронавірусної інфекції, щонайменше мільйон доларів.
  • Президент США Дональд Трамп заявив, що в країні зараз проходять випробування 10 препаратів від коронавірусу.