Афганістан звільнив із вʼязниці 361 бойовика «Талібану» у рамках боротьби з COVID-19

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Влада Афганістану звільнили з тюрем 361 члена радикального руху «Талібан». Про це офіційний представник Ради національної безпеки країни Джавід Фейсал повідомив у Twitter.

«Уряд звільнив 361 увʼязненого з руху «Талібан» із вʼязниці Баграм згідно з президентським указом від 11 березня. В рамках зусиль із просування миру і боротьби з COVID-19 всього випустять 1 500 увʼязнених», — написав Фейсал.

За даними Міжнародного комітету Червоного Хреста, 12 квітня екстремістське угруповання «Талібан» звільнило 20 полонених у південній провінції Кандагар.

Спецпредставник США з Афганістану Залмай Халілзад закликав сторони прискорити процес обміну полоненими. Він також зазначив, що можлива епідемія коронавірусу у вʼязницях є серйозною небезпекою, що є ще однією причиною діяти негайно.

  • Наприкінці лютого на церемонії в Катарі США і «Талібан» підписали першу за понад 18 років війни угоду про мир, яка передбачає виведення іноземних військ з Афганістану за 14 місяців і початок міжафганського діалогу в березні після операції з обміну полоненими.