Корабель ВМС Венесуели пішов на дно після тарана круїзного лайнера. Перед атакою він відкрив вогонь

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У Карибському морі патрульний корабель Військово-морських сил Венесуели Naiguata (GC-23) пішов на дно після того, як невдало протаранив круїзний лайнер RCGS Resolute.

Як повідомляє The Drive, інцидент стався 30 березня поблизу острова Ісла-ла-Тортуга, ніхто не постраждав.

Круїзний лайнер дрейфував в районі, щоб зробити плановий техогляд двигуна. Військовий корабель прийняв лайнер за порушника і наказав йому залишити територіальні води Венесуели.

Поки капітан лайнера намагався звʼязатися зі своїм керівництвом, військовий корабель кілька разів відкрив попереджувальний вогонь у повітря і пішов на таран. Після удару Naiguata почав тонути. Військові встигли евакуюватися.

Командування ВМС назвало дії круїзного лайнера «піратськими» і «актом імперської агресії». При цьому військові йшли під прапором Португалії, а уряд згодом опублікував графіку, згідно з якою військових почав таранити лайнер.

Government of Venezuela

Компанія, якій належить лайнер, запевняє, що Resolute не порушував кордони країни та стояв на місці. Він залишався після атаки стояти, щоб перевірити, чи не потребують допомоги військові. Після цього він продовжив свій шлях. Лайнер отримав незначні ушкодження, оскільки має посилений корпус для проходження антарктичних шляхів.