У Неаполі українським медикам за допомогу дякували піснями Руслани

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

В італійському Неаполі місцеві жителі дякували українським медикам за допомогу в боротьбі з коронавірусом піснями Руслани.

Відповідне відео опублікував генеральний консул України в Неаполі Віктор Гамоцький.

«Сьогодні в бізнес-центрі Неаполя на повну потужність лунають пісні Руслани; так італійці дякують за солідарність і гуманітарну допомогу України у протидії коронавірусу», — написав генконсул.

На відео чути пісню «Дикі танці».

  • Раніше президент Володимир Зеленський підписав указ про надання гуманітарної допомоги Італії. У країну направили групу медиків і гуманітарну допомогу, яка прибула 4 квітня. Українські медики будуть працювати в Італії близько двох тижнів.
  • В Італії вперше з початку пандемії коронавірусу знизилася кількість пацієнтів, яких направляють в інтенсивну реанімацію. Кількість хворих на COVID-19, які перебувають у реанімації в італійських лікарнях, впала нижче за позначку 4 000.
  • Від початку пандемії коронавірусу SARS-CoV-2 загинули понад 60 тисяч людей в усьому світі. На першому місці за кількістю загиблих — Італія (15 362), слідом за нею — Іспанія (11 947), треті — США (7 949), на четвертій позиції Франція (7 560) і на п’ятому місці Велика Британія (4 313).