МВФ високо оцінив ухвалення в Україні законів про ринок землі та регулювання банків

Автор:
Марина Колесниченко
Дата:

Міжнародний валютний фонд привітав ухвалення законопроєкту про банки в Україні, йдеться в заяві постійного представника МВФ в Україні Йости Люнгмана, повідомляє Reuters.

«Ми вітаємо підтримку парламентом України у першому читанні законодавства, спрямованого на посилення основ реструктуризації банків, і очікуємо на його остаточне ухвалення. Ми також розраховуємо на прийняття змін до бюджету на 2020 рік, які допоможуть владі дати відповідь на надзвичайні виклики, що виникли внаслідок COVID-19», — йдеться в заяві.

Люнгман закликав Україну продовжити роботу зі Світовим банком для створення ринку землі. «Ми закликаємо владу продовжувати роботу з СБ для забезпечення ефективного, прозорого та конкурентоспроможного ринку землі», — сказав він.

  • 31 березня Верховна Рада проголосувала в другому читанні і в цілому за законопроєкт № 2178-10 про ринок землі, який буде відкрито від 1 липня 2021 року. За проголосували 259 нардепів.
  • Закон про ринок землі був однією з умов МВФ для збільшення кредиту Україні. Другий необхідний законопроєкт Рада ухвалила 30 березня (про регулювання банків).