Офіс президента: Поїздка Зеленського в Оман була приватною і за власний рахунок

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Поїздка президента України Володимира Зеленського до Султанату Оман не мала офіційного статусу та відбувалася з приватною метою. Про це Офіс президента повідомив у відповіді на запит «Української правди».

Переліт і проживання у готелі в Омані оплачувала дружина президента з власних коштів.

В Офісі президента пояснили, що з 1992 року між Україною та Султанатом Оман не було візитів найвищого рівня, тому Зеленський використав свій неофіційний візит для встановлення контактів із керівництвом країни.

В ОП додали, що у зв’язку з тим, що візит був неофіційним, Офіс президента до його підготовки й організації не залучався.

Що сталося?

5 січня стало відомо, що Володимир Зеленський на новорічні та різдвяні свята відпочиває у 5-зірковому готелі в Омані. Пізніше в Офісі президента України підтвердили, що президент перебуває у Султанаті Оман.

Під час поїздки до цієї країни Зеленський зустрівся з міністром, відповідальним за закордонні справи Султанату Оман, Юсуфом бін Аляві бін Абдаллою.

8 січня над Іраном збили український пасажирський літак. Тоді Офіс президента повідомив про негайне повернення Зеленського до України. 9 січня він повернувся чартерним рейсом. Чартерний літак оплатив Султанат Оман.