Убивство Шеремета: Антоненка залишили під вартою до 1 червня

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Печерський районний суд Києва продовжив запобіжний захід підозрюваному в організації вбивства журналіста Павла Шеремета Андрію Антоненку до 1 червня.

Про це із зали суду повідомляє «Громадське».

Прокурор, прохаючи продовжити міру, знову говорив про ризики втечі, тиску на свідків і спотворення речових доказів. Також він заявив про проведення додаткових слідчих дій, щоб отримати результати близько 20 експертиз.

Адвокати заявили, що оскаржать продовження заходу. Вони знову нагадали, що результати експертизи 2016 року говорять про невинуватість Антоненка, оскільки зріст чоловіка на відео, який закладав вибухівку, 170 см, а Антоненко вище на 10 см.

Прокурор заявив, що за висновками іншої експертизи зріст збігається, а експертиза 2020 року показала, що на відео зріст людини під час ходи встановити неможливо.

  • 30 березня Офіс генерального прокурора на прохання слідчих продовжив терміни досудового розслідування у справі про вбивство Шеремета до 12 червня. Слідчі заявили про необхідність завершити ще близько 20 експертиз і провести додаткові слідчі дії.
  • За версією слідства, Антоненко фігурує в розслідуванні як організатор, Юлія Кузьменко у супроводі Антоненка закладала вибухівку під авто, а Яна Дугарь фотографувала камери спостереження напередодні вбивства.
  • Ключовим доказом слідства є експертиза ходи. Затримані заперечують свою причетність до вбивства і стверджують, що не схожі на вбивць, зафіксованих на камерах.
  • 1 та 2 квітня Печерський районний суд Києва продовжив термін запобіжного заходу Кузьменко і Дугарь.