У Держрезерві заявили про захоплення невідомими головного офісу. Звинувачують політичні партії

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У Державному агентстві резерву заявили про захоплення групою невідомих головного будинку у Києві. Як повідомляє пресслужба відомства, понад 20 осіб увірвалися в кабінети і пошкодили держмайно, включно з оргтехнікою.

В агентстві зазначають, що чергових працівників, які перебували на зміні, могли заразити коронавірусом, оскільки невідомі були без засобів епідзахисту.

Відомство зазначило, що будівля Держрезерву є режимним обʼєктом і потрапити всередину можливо тільки за електронними перепустками, а невідомі увірвалися в той час, коли один із співробітників заходив в агентство. Група осіб спочатку викликала поліцію, а після того, як патруль поїхав, спробувала проникнути у кабінет голови Держрезерву.

Свої дії вони пояснили тим, що «підготували листа до голови Держрезерву і хотіли дізнатися, як і кому були розподілені медичні маски». У відомстві додали, що всі 9,986 млн масок було передано Міністерству охорони здоровʼя, яке займається їх розподілом.

У захопленні звинуватили політичні партії, але не вказали, які саме. «В час, коли країна потребує максимальної згуртованості і злагодженості дій з метою зменшення наслідків епідемії COVID-19, деякі політичні партії намагаються здобути політичні дивіденди, виступаючи замовниками подібних провокацій. Спроби втягнути Державне агентство резерву в свої політичні ігри, використавши у власних інтересах, тривають протягом останніх трьох місяців, але особливої цинічності вони набули сьогодні», — сказано в повідомленні.

У Держрезерві інцидент повʼязують з намаганням заблокувати роботу агентства, адже тепер головний офіс потрібно закрити на карантин, що може призвести до зупинки його роботи.