На американському авіаносці стався спалах коронавірусу. Заражені 80 моряків

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

На американському авіаносці USS Theodore Roosevelt (CVN 71) стався спалах коронавірусу. З 4 тисяч осіб екіпажу зараження вже підтвердили у 80 військових.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на американських чиновників.

Командування очікує, що кількість інфікованих зросте після перевірки усієї команди бойового корабля. При цьому керівництво Військово-морського флоту відмовилося називати точну кількість заражених. Відомо, що авіаносець зараз стоїть у порту Гуаму.

Міністр оборони США Марк Еспер заявив, що евакуація екіпажу поки не обговорюється. Виконувач обовʼязків секретаря ВМС Томас Модлі стверджує зворотне. За його словами, вже ведуться переговори з місцевою владою Гуаму про розміщення військових.

  • Раніше Міністерство оборони США заборонило військовим базам розкривати дані про поширення коронавірусу серед військ. У Пентагоні пояснили, що заходів ужито з міркувань безпеки, щоб вороги США не знали про вразливу ситуацію у лавах Збройних сил.
  • Всесвітня організація охорони здоровʼя заявляє, що США мають потенціал стати новим епіцентром поширення коронавірусу через недостатню кількість заходів для протидії COVID-19. Станом на 1 квітня США займають перше місце за кількістю заражених — понад 190 тисяч інфікованих.