Супрун попросила Маска у Twitter допомогти Україні з апаратами ШВЛ

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Засновник компаній Tesla і SpaceX Ілон Маск запропонував безкоштовно розіслати в лікарні по світу апарати штучної вентиляції легенів для порятунку важких пацієнтів з коронавірусом. Про це він написав у своєму Twitter.

Серед вимог Маска: доставка можлива, якщо обладнання негайно потрібне, а не буде лежати на складі. А також апарати відправляють тільки у регіони доставки Tesla, куди Україна поки не входить.

Попри це, на його допис відреагувала колишня очільниця Міністерства охорони здоров’я Уляна Супрун. Вона написала, що в Україні з населенням 37 мільйонів є тільки 3,5 тисячі апаратів ШВЛ, і попросила засновника Tesla допомогти країні.

  • У 2017 році до Маска звертався тодішній премʼєр-міністр Володимир Гройсман. Він відправляв офіційне звернення до бізнесмена щодо проєкту зі збереження відновлюваної енергії в Україні.
  • Раніше Маск закупив у Китаї 1 255 апаратів штучної вентиляції легень і передасть їх Каліфорнії. Він також заявив про готовність Tesla почати виробництво апаратів ШВЛ у разі їхнього дефіциту. Мер Нью-Йорка також попросив Маска виготовити ці апарати.